Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Beetje vreemd woord eigenlijk “duurzame inzetbaarheid”. Er wordt vaak aangenomen dat het hier gaat om 50 plussers, die nog arbeidskansen moeten krijgen. Of om mensen die bijgeschoold moeten worden om zodoende langer door te kunnen werken. Het onderwerp is trending. Maar de trend lijkt ook paniek in te houden. Dit bij onzekerheid over het oprekken van de pensioenleeftijd.

Duurzame inzetbaarheid is voor iedereen. Ook voor de starters op de arbeidsmarkt. Je wordt vanzelf duurzaam inzetbaar als je jezelf blijft ontwikkelen en scholen. Dit vraagt dus ook van 50 plussers een actieve houding in plaats van een afwachtend. In dit verband kunnen we iets leren van Engeland. Duurzame inzetbaarheid speelt daar veel minder. De Engelsen werk langer door en zijn ook gewend zich langer te laten scholen.

Het is een uitdagende HR opdracht om het halen van resultaten en verwachtingen aan te sluiten op iemands competenties. Wat is mooier dat jezelf mag blijven ontwikkelen. Dat je duurzaam inzetbaar blijft. En vergis je niet in hoe belangrijk het is voor mensen om zingeving in hun werk te ervaren. Kortom: medewerkerstevredenheid is duurzame inzetbaarheid.

Sorry, comments are closed for this post.

Preventix voldoet aan alle privacyrichtlijnen. Wij gaan zorgvuldig om met alle aan ons toevertrouwde persoonsgegevens. Wilt u weten hoe? Lees dan hier onze privacyverklaring.