Duurzame inzetbaarheid van uw personeel

Duurzame inzetbaarheid personeelDuurzame inzetbaarheid personeel klinkt misschien wat gek. Als we echter naar het productieproces van een bedrijf kijken, is het van cruciaal belang. Personeel is waar het functioneren van een bedrijf bij staat of valt. Bij een hoog ziekteverzuim kan dat erg verregaande gevolgen hebben. Preventix biedt begeleiding van het ziekteverzuim in een preventief kader.

Informatie Aanvragen
 
 
 

Hoe ondersteunen wij u in het duurzaam inzetten van personeel?

Met een gloednieuwe methode werkt Preventix nog effectiever in haar arbodienstverlening. In deze methode speelt het verleden van uw bedrijf een belangrijk rol. Ook de huidige storingsfactoren die aanleiding tot verzuim kunnen zijn spelen hierin een rol. Wij noemen deze methode de VIP methode, welke geheel in eigen beheer door Preventix is ontwikkeld.

Het voornaamste doel? Duurzaam inzetten van uw personeel.

De zogenaamde VIP methode staat voor Vitaliteit, Inzetbaarheid en Preventie. Ons team kijkt onderzoekend naar de oorzaken van het verzuim in uw organisatie. Dit wordt bekeken aan de hand van diverse factoren, waaronder opleidingsniveaus, leeftijden, het soort werk en meer. Door deze factoren te analyseren krijgen wij inzicht in waar de risico’s liggen en wat hieruit voortvloeiende gevolgen kunnen zijn.

Op deze wijze kan Preventix een preventief verzuimbeleid realiseren. Duurzame inzetbaarheid personeel wordt hierdoor automatisch gerealiseerd. Het stelt u bovendien in staat om meer effectief en adequaat om te springen met het verzuimbeleid. Dit zal worden teruggedrongen en dat zorgt voor een betere productiedoorloop van uw onderneming. Laat u informeren over de mogelijkheden tot duurzame inzetbaarheid van uw personeel met de VIP methode van Preventix. Uiteraard bent u ook welkom in één van onze vestigingen voor een passend advies.

Preventix vestiging bij u in de buurt

 
 
 

Wat is een preventief verzuimbeleid?

Preventief verzuimbeleidDe kosten omlaag en de productiviteit omhoog. Dat is wat een preventief verzuimbeleid zal realiseren. Bij verzuimreductie heeft u immers beschikking over meer capaciteit en dat zorgt voor een beter doorlopend bedrijfsproces.

Het belangrijkste element met betrekking tot duurzame inzetbaarheid van personeel is dat de signalen vroeg opgevangen worden. De VIP methode realiseert dit, waarmee u langdurige verzuimtrajecten kunt voorkomen dan wel verzuim kunt inkorten.

Een medewerker die fysiek veel en zwaar werk doet, zal op een bepaald moment te maken kunnen krijgen met lichamelijke klachten. Door de VIP methode toe te passen zullen de signalen zodra dit moment zich aandient, gemakkelijker en vooral ook vroegtijdig opgevangen kunnen worden. Het is dan niet zaak om te zorgen dat de medewerker in kwestie door blijft gaan op de oude voet, maar juist dat met aanpak aan de bron verzuim voorkomen wordt.

Klachten worden hierdoor op een efficiënte manier ontweken en dat is voor zowel de werkgever als werknemer erg prettig. De werknemer krijgt immers niet of veel minder met klachten te maken. U als werkgever heeft meer mogelijkheden om beroep op uw werknemer te doen. Preventief verzuimbeleid zal dit voor u realiseren. Mocht er onverhoopt alsnog verzuim optreden, dan biedt Preventix een optimale begeleiding in ziekteverzuim.

Liever een persoonlijk gesprek of een duidelijke uiteenzetting van alle opties binnen een preventief verzuimbeleid? Vul het online contactformulier in of vraag gemakkelijk een offerte aan.

Contact Offerte

Preventix voldoet aan alle privacyrichtlijnen. Wij gaan zorgvuldig om met alle aan ons toevertrouwde persoonsgegevens. Wilt u weten hoe? Lees dan hier onze privacyverklaring.