Rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring (ABE)

Sinds 1 januari 2014 is bij het aanvragen of verlengen van een rijbewijs A of B (E) een medische keuring verplicht voor iedereen van 75 jaar en ouder. De Rijbewijskeuring moet worden uitgevoerd door een arts die niet de behandelend arts is.

Inhoud Rijbewijskeuring
Tijdens de Rijbewijskeuring wordt gekeken of iemand aan de normen voldoet om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. De arts:
– beoordeelt de algemene lichamelijke en geestelijke conditie;
– beoordeelt het functioneren van armen, benen en wervelkolom;
– meet de bloeddruk;
– controleert de urine op suikerziekte;
– test de gezichtsscherpte (zonder en met eventuele bril of contactlenzen).

Kosten
De Rijbewijskeuring kost € 65,- per persoon, inclusief BTW.

Rijbewijskeuring (CDE)

Sinds 1 januari 2005 is bij het aanvragen of verlengen van een rijbewijs C (E) of D (E) een medische keuring verplicht. De Rijbewijskeuring moet worden uitgevoerd door een arts van een gecertificeerde Arbodienst.

Inhoud Rijbewijskeuring
Tijdens de keuring beoordeelt de arts of iemand aan de normen voldoet om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen.
– De arts beoordeelt de algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom.
– De arts meet de bloeddruk en controleert de urine op suikerziekte.
– Bij de Rijbewijskeuring test de arts ook de gezichtsscherpte (zonder en met eventuele bril of contactlenzen).

Kosten
De Rijbewijskeuring kost € 65,- per medewerker, inclusief BTW.

Meer weten of aanmelden? Neem contact met ons op via telefoonnummer 088 – 700 7700 of via onze contactpagina. U kunt ons ook een e-mail sturen. LET OP: rijbewijskeuringen worden alleen uitgevoerd op onze locaties in Broek op Langedijk en Hoorn. 

Preventix voldoet aan alle privacyrichtlijnen. Wij gaan zorgvuldig om met alle aan ons toevertrouwde persoonsgegevens. Wilt u weten hoe? Lees dan hier onze privacyverklaring.