Periodiek Medisch Onderzoek

Het Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) is een aanvulling op het wettelijk verplichten Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek (PAGO). Wilt u naast de algemene onderzoeksresultaten ook weten hoe is het gesteld met de algemene gezondheid van uw werknemers? Dan kan een Periodiek Medisch Onderzoek hier extra waardevolle informatie over geven. Met een PMO onderzoekt Preventix namelijk ook de gezondheidsrisico’s van individuele medewerkers. Dit maakt het tot een nuttig instrument wanneer u een effectief preventief verzuimbeleid wilt voeren. Wij brengen de leefstijl, het werkvermogen en de gezondheidsrisico’s van uw werknemers in kaart. U kunt zelf bepalen met welke onderzoeken u het PAGO wilt uitbreiden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Of direct een scherpe maatwerk offerte ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons op door te bellen naar 088 – 700 7700. Of vul het contactformulier in.

Contact opnemen
 
 

Het doel van een Periodiek Medisch Onderzoek

Het doel is tweeledig. Het Periodiek Medisch Onderzoek helpt vroegtijdig gezondheidsrisico’s te ontdekken die te maken hebben met het werk én die te maken hebben met de leefstijl van werknemers. Onderwerpen die aan de orde komen zijn beweging, voeding, alcoholgebruik en roken. Uw werknemers kunnen te maken hebben met ernstig overgewicht, een hoog cholesterol hoge bloeddruk of diabetes. Deze gezondheidsrisico’s zijn uiteraard grote risicofactoren in relatie tot ziekteverzuim.

over preventixHet Periodiek Medisch Onderzoek richt zich ook op het werkvermogen van de werknemer. Het maakt inzichtelijk of uw werknemers zich in staat voelen om het werk uit te voeren. Op een eenvoudige manier krijgt u snel informatie over de gezondheid van uw werknemers. Het Periodiek Medisch Onderzoek is een uitstekende tool om in te zetten in preventief ziekteverzuimbeleid.
 

Terugdringen ziekteverzuim

Met een Periodiek Medisch Onderzoek maakt u het werk veiliger en gezonder. Door vroegtijdige opsporing van mogelijke gezondheidsschade bij uw werknemers kan erger worden voorkomen. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek geeft Preventix deskundig advies. U kunt zo maatregelen nemen om uitval in de toekomst zoveel mogelijk te beperken. U kunt uw medewerkers niet verplichten deel te nemen aan een Periodiek Medisch Onderzoek. Preventix adviseert wel om uw medewerkers eens in de drie tot vier jaar het onderzoek aan te bieden. Terugdringen ziekteverzuim begint met een gedegen preventief beleid. Preventix kan u hierbij helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Contact

Preventix voldoet aan alle privacyrichtlijnen. Wij gaan zorgvuldig om met alle aan ons toevertrouwde persoonsgegevens. Wilt u weten hoe? Lees dan hier onze privacyverklaring.