Preventief medisch onderzoek

Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) wordt nogal eens onterecht verward met het Periodiek ArbeidsGeneeskundig Onderzoek (PAGO). Een PAGO dient u verplicht aan te bieden, dit is opgenomen in de Arbowet. Een Preventief Medisch Onderzoek is niet verplicht. Het is een uitbreiding van de PAGO en geeft nog meer inzicht in de gezondheidsrisico’s die uw individuele medewerkers lopen.

Preventix raadt aan om een PMO met enige regelmaat aan te bieden. Denk aan ongeveer 1 x per 3 of 4 jaar. Het is een nuttig instrument voor effectief preventief verzuimbeleid. Wilt u uw verzuim verlagen en uw medewerkers een Preventief Medisch Onderzoek aanbieden? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen
 
 

Waarom een Preventief Medisch Onderzoek?

Het succes van uw organisatie hangt voor een groot gedeelte af van de medewerkers. Het is van belang de kwaliteit en continuïteit van uw organisatie goed te houden. Dan is het van belang de gezondheid van uw medewerkers op peil te houden of waar nodig zelfs te verbeteren. Arbobeleid en ziekteverzuimbeleid dienen op structurele basis ingezet te worden om hoge ziektekosten en verzuim te voorkomen. Zo zorgt u dat uw medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en werkt u aan een gezonde organisatie op de lange termijn.

methode preventixMet een Preventief Medisch Onderzoek krijgt u inzicht in hoe het met de gezondheid van uw medewerkers is gesteld. In het onderzoek wordt gekeken naar de gezondheid, vitaliteit, leefstijl en het werkvermogen. Een PMO is een uitbreiding van het wettelijk verplichte Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO). Samen met u bepalen we welke onderdelen u in het PMO wilt laten opnemen.

Terugdringen ziekteverzuim

Preventix adviseert en ondersteunt als arbodienst ziekteverzuim voor bedrijven. Wij denken met u mee en een effectief ziekteverzuimbeleid op te stellen. Terugdringen ziekteverzuim begint wat ons betreft met preventie. Het gezegd voorkomen is beter dan genezen is op ons dienstenaanbod van toepassing. Preventix denkt met u mee, zorgt voor een heldere en persoonlijke aanpak en werkt altijd naar een op maat oplossing toe. Wilt u meer weten over uw mogelijkheden qua terugdringen ziekteverzuim? Maak dan een afspraak, wij komen graag bij u langs!

Contact

Preventix voldoet aan alle privacyrichtlijnen. Wij gaan zorgvuldig om met alle aan ons toevertrouwde persoonsgegevens. Wilt u weten hoe? Lees dan hier onze privacyverklaring.